Dit mag jij absoluut niet missen op je reis door Thailand!

Thailand is een van de meest populaire reisbestemmingen in Azië. Dat is begrijpelijk, want het biedt voor ieder wat wils. Of je nu alleen met een rugzak door het land trekt of juist in een luxe resort verblijft, of je nu komt voor de cultuur, natuur of heerlijk eten, Thailand is geweldig! Ga jij deze zomer naar Thailand? Bereid je dan goed voor en bedenk van tevoren welke plaatsen je allemaal wilt bezoeken, zodat je achteraf geen spijt hebt van gemiste kansen. Schaf een paar reisgidsen van Thailand aan en plan je reis zorgvuldig. Hier delen we alvast een paar tips. Dit zijn de dingen die je absoluut niet mag overslaan tijdens je reis door Thailand!

Bangkok

Bangkok is de hoofdstad van Thailand. Waarschijnlijk kom je hier aan met het vliegtuig en het is zeker de moeite waard om hier een tijdje te blijven. Bangkok kan een erg overweldigende stad zijn, omdat het er altijd bruist en de kloof tussen arm en rijk enorm is. Het kan voor sommigen misschien zelfs wat te overweldigend zijn, maar voor de ultieme Aziatische ervaring is Bangkok buitengewoon geschikt.

Bezoek een aantal tempels

Thailand heeft een rijke culturele en religieuze geschiedenis, en het is buitengewoon interessant om je tijdens je reis hier wat meer in te verdiepen. Met name de boeddhistische cultuur is prominent aanwezig in Thailand. Een paar tempels die een aanrader zijn Wat Rong Khun (ook wel bekend als de Witte Tempel, te bezoeken in Chiang Rai), Wat Pra Kaew (in Bangkok) en Wat Chaiwatthanaram (in Ayutthaya).

Natuur

Ook voor natuurliefhebbers is Thailand een geweldige bestemming. Bezoek de prachtige witte stranden in het zuiden en de weelderige regenwouden en watervallen in het noorden. Een absolute must-see is de Thi Lo Su, de hoogste waterval van Thailand met een hoogte van 250 meter! Deze bevindt zich in het Umphang-gebied, op de grens met Myanmar.

Ayutthaya

Als je wat vrije tijd hebt, is een bezoek aan de stad Ayutthaya zeker de moeite waard. Ayutthaya was de voormalige hoofdstad van Thailand voordat Bangkok dat werd, en het barst dan ook van de prachtige geschiedenis. Met name de tempels in Ayutthaya zijn absoluut de moeite waard. Veel plezier!

 

Geplaatst in Page.